Nieuwsbrief Januari 2023

De nieuwsbrief komt 2 of 3 keer per jaar uit.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen, stuur dan even een mailtje naar info@stichtingeckstra.nl.

Kerstpakketten

 

Samen met stichting Present hebben we dit jaar maar liefst 60 gezinnen verrast met een leuk gevulde tas met allerlei lekkere en nuttige dingen. Door een mooi gift van de Baptistengemeente Amersfoort konden we er ook nog een Etos-bon bij doen. Met een groepje vrijwilligers hebben wij in een middag alle tasjes klaargemaakt en daarna op de fiets of in de auto in de dagen erna alles rond gebracht. Mensen wisten niet dat we kwamen, dus het was daardoor extra leuk om ze te verrassen en de verbaasde gezichten te zien.

We kregen o.a. een leuke reactie van een mevrouw. ‘ Wat was dat een grote verrassing toen er iemand voor de deur stond met een prachtig kerstpakket. En wat kunnen wij dat goed gebruiken na een jaar van ellende. Wij zijn jullie erg dankbaar dat er dit jaar Eckstra aan ons is gedacht’.

Oliebollen

 

Ook dit jaar konden mensen weer bij ons oliebollen bestellen. Op vrijdag 30 december hebben we bij Buurthuis One in Kattenbroek ruim 300 (!) oliebollen gebakken. Er was die ochtend ook een open inloop, dus deze mensen en voorbijgangers konden uiteraard ook een oliebol of meerdere ter plekke kopen. Het was weer erg leuk om dit te doen en ook gezellig zo met elkaar en de mensen die we ontmoet hebben.

 

Snuffelmarkten

 

Dit jaar houden we in het buurthuis One in Kattenbroek 4 keer achter elkaar een snuffelmarkt.  Eind januari is de eerste, daarna 25 februari, 25 maart en 22 april. We krijgen van verschillende mensen altijd genoeg spulletjes om te verkopen gelukkig, want je wil ook elke keer wel weer nieuwe dingen hebben die we kunnen verkopen.

De snuffelmarkt is voor ons een manier om geld te verwerven, maar het is ook fijn om mensen te ontmoeten en een praatje te maken.  Kom je ook een keer langs? Welkom!

Donateurs en vrijwilligers

 

We erg blij met de mensen die ons maandelijks of incidenteel steunen. Hierdoor kunnen we een hoop mensen helpen. Ook zijn we heel blij met de vrijwilligers die bij onze stichting betrokken zijn. Ieder heeft weer zijn eigen talent, heel mooi om dat te zien.

Ook is het heel bijzonder dat een vrijwilliger aan haar werkgever heeft gevraagd of hij ons wilde sponsoren met het drukken van folders etc. Dat wilde hij graag doen, zodoende hebben we nu prachtige folders en posters voor onze komende snuffelmarkten.

Hess uitvaartzorg, enorm bedankt!