Nieuws

Zaterdag 2 april  houden we een rommelmarkt in de ruimte van ONE in Kattenbroek.

De opbrengst van deze dag is geheel voor het werk van Stichting EckStra.

De rommelmarkt wordt 2 april gehouden van 10.00 uur tot 15.00 uur in de ruimte aan het Masker 213 ( tegenover de kleine parkeerplaats

van winkelcentrum Emiclaer). 

Ook bent u van harte welkom om gezellig een bakje koffie te drinken!

De eerste jaren na de oprichting van onze stichting was het moeilijk om met mensen in contact te komen die een extraatje goed konden gebruiken. Nu na 3 jaar weten steeds meer organisaties ons te vinden en vooral bij bestaande contacten zijn we goed in het vizier. We vinden steeds meer onze weg en hebben leuke activiteiten ontplooid, en ook in het jaar dat voor ons ligt zijn er weer leuke ideeën! Hieronder leest u in het kort onze belevenissen en plannen.

 

KERSTACTIE

Met de kerst hebben we kerstpakketten gebracht naar gezinnen waar we het afgelopen jaar waren geweest. Mensen waren blij verrast en het was mooi om ze dit aan te kunnen bieden.

Ook hebben we in samenwerking met Stichting Present een tiental adressen overgenomen waar zij geen match voor hadden gevonden. Deze gezinnen kregen ook een kerstpakket van ons.

We hebben voor het eerst OLIEBOLLEN verkocht. Deze konden besteld worden en op 30 december opgehaald worden. Dit was een groot succes. We hebben ongeveer 300 oliebollen gebakken en daarnaast nog zelfgemaakte jam en zelfgemaakte vogelhuisjes verkocht.

 

KERSTAVONDDIENST

De (digitale) kerstavonddienst van de gezamenlijke kerken in Vathorst (Amersfoort Noord) hield een (online) collecte. Deze kwam geheel ten goede aan onze stichting. Ook van de Lichtkring in de wijk Zielhorst kregen wij een mooi collectebedrag.

 

HULP GEVRAAGD MET FACEBOOK

Ben jij handig met facebook en zou je ons willen helpen om een keer te kijken hoe wij het hebben ingericht en hoe het eventueel handiger kan? Heel graag. Stuur een mail naar stichtingeckstra@outlook.com en we nemen contact met je op.

 

VAKANTIES

Ergens tijdens een wandeling is het idee ontstaan om mensen op vakantie te laten gaan die dit normaal door omstandigheden niet kunnen. Alle dagen bezig zijn met de stress van weinig geld en andere problemen zorgen ervoor dat je nooit eens je zorgen opzij kan zetten. Een vakantie kan de druk van de ketel halen waardoor mensen er weer tegenaan kunnen!  Hoe mooi is het dan dat we opeens een vakantiehuisje aangereikt krijgen waar we gebruik van mogen maken. Hoe en wat is nog onzeker, maar het ziet ernaar uit dat we een paar gezinnen dit jaar op vakantie kunnen laten gaan. Ook gaan we weer samenwerken met het vakantiebureau. Zij werken samen met RCN-campings en hebben ook huisjes beschikbaar.  We maken hiermee een volgende stap met onze stichting.

Heb jij een eigen VAKANTIEHUIS of CARAVAN die we gratis of tegen gereduceerd tarief af en toe mogen gebruiken dan horen wij dat graag. Uiteraard zorgen we voor een goede screening en overleg vooraf.

 

ROMMELMARKT SAFE THE DATE

Zaterdag 2 april houden we een rommelmarkt waarbij de opbrengst naar onze stichting gaat.

Adres: Masker 213 (tegenover winkelcentrum Emiclaer)

Tijd: 10.00 – 15.00 uur

Mocht je spulletjes voor ons hebben om te verkopen (geen volwassen kleding of grote spullen) dan zou dat heel fijn zijn. Je kan dit dan die zaterdagochtend brengen naar het Masker. Mocht dit die dag niet lukken stuur dan even een mailtje, dan regelen we wat anders.

 

BELEIDSPLAN 2022-2023 EN JAARVERSLAG 2021

Begin maart staan beide op onze website. 

Tijdens de gezamelijke Kerstnachtdienst (2021) van 4 kerken in Vathorst werd er gecollecteerd voor het werk van Stichting EckStra. We kregen een heel mooi bedrag waar we veel mensen blij mee kunnen maken. Ook kregen we de opbrengst van de collecte van een kerk in Zielhorst.

Ook dit jaar mochten we weer kerstpakketten uitdelen aan mensen die we dit jaar hadden bezocht. We hebben een pakketje samengesteld met o.a. een kerstster of kerststukje en een kadobon en deze pakketjes als verrassing rondgebracht. 

Stichting EckStra houdt deze laatste dagen voor het nieuwe jaar een oliebollenactie voor het goede doel.10 Oliebollen voor € 7,50  en 5 oliebollen voor € 4,00 en € 0,75 cent per stuk extra. Bestel nu je oliebollen bij Stichting EckStra voor 29 december 2021 op stichtingeckstra@outlook.com 

Ook kun je bij Stichting EckStra een leuk handgemaakt vogelhuisje - voederhuisje bestellen voor € 12,50 per stuk.

 Omzien naar kwetsbare mensen in de omgeving 

Dit is in één zin waar Stichting EckStra zich voor inzet; iets extra's bieden aan mensen en gezinnen die rond de armoedegrens leven. En dat hebben we in de zomer gedaan!  

 

Zomeractie: 

Juist in de zomerperiode is het fijn om er even tussenuit te zijn. Al is het maar een dagje weg. Kinderen hebben dan iets te vertellen op school. We hebben een aantal organisaties benaderd in Amersfoort en we kregen hierop veel reacties.  We kregen de meest leuke aanvragen voor een dagje uit. Walibi, dierentuin, zwembad, uit eten, Dolfinarium, Julianatoren, Nemo etc. En van veel mensen kregen we na afloop een reactie terug, vaak met leuke foto’s erbij.

Vanuit onze stichting hebben we 29 gezinnen een dagje uit aan mogen bieden.

Ook hebben we dit jaar tot nu toe 30 gezinnen kunnen helpen door middel van een boodschappen, Etos, speelgoed bon of bon voor kindersportkleding.

 

Jamverkoop

We zijn begonnen met het verkopen van zelfgemaakte jam. Afhankelijk van wat voor fruit er voorradig is hebben we bijvoorbeeld heerlijke potjes gemaakt van abrikoos/mango,kiwi, appel of aardbei, mango. We hebben inmiddels al ruim 32 potjes jam verkocht.

Een mooie opbrengst voor de stichting.

Stuur gerust een mail naar stichtingeckstra@outlook.com bij interesse. De potjes kosten 3 euro per stuk.

 

Kofferbakverkoop en emballage AH

op zaterdag 2 oktober was er een zogenaamde kofferbakverkoop in Nijkerk. Hier kon je naast je auto je spulletjes aan de man brengen. Gelukkig was het weer goed en hadden we een leuke opbrengst aan het einde van de dag.

 

Bij de Albert Heijn konden mensen in de maand augustus hun lege flessen bon doneren aan onze stichting. Dit heeft ook een mooi bedrag opgeleverd.

 Logo

Onze stichting heeft een nieuw logo. Deze is kosteloos ontworpen door Esther Koelewijn.

Nu we een aantal jaren bestaan wilden we graag een meer professioneel uitziend logo. Dit is gelukt en we zijn blij met dit mooie frisse logo.